Uitgelicht: opleiding ‘technologie in de zorg’

Vanaf het academiejaar 2024-2025 biedt de Faculteit Geneeskunde een nieuwe permanente vorming met getuigschrift aan: technologie in de zorg. De aanmeldingen lopen tot 22 september 2024.

Cluster(s): health

Door de snelle evolutie van de gezondheidszorg en de introductie van heel wat innovatieve technologie is er de laatste jaren een kenniskloof ontstaan binnen de zorgsector. Om een gepast antwoord te kunnen bieden op die (r)evolutie, werd een nieuwe permanente vorming met getuigschrift uitgewerkt door de faculteit Geneeskunde aan de KU Leuven die tegemoet komt aan de meest prangende noden in het werkveld.

De opleiding richt zich tot zorgverleners binnen ziekenhuizen, woonzorgcentra, laboratoria, biomedische bedrijven … Zij worden dagelijks geconfronteerd met tal van nieuwe technologische toepassingen en kunnen betrokken worden bij de ontwikkeling ervan. Het studieprogramma werd dan ook op maat van de werkende professional ontwikkeld. De cursussen kunnen online en op eigen tempo gevolgd worden.

==> Naar de opleiding 

==> Bekijk de video over de opleiding 

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

28
nov

De gezondheidszorg staat voor enorme uitdagingen die de komende jaren alleen maar groter zullen worden. In deze keynote biedt Marc Noppen, CEO van UZ Brussel, inzichten in hoe we met de groeiende zorgvraag en personeelsuitdagingen kunnen omgaan. Hij deelt praktijkvoorbeelden en mogelijke oplossingen om een duurzame toekomst voor de zorgsector te waarborgen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}